Днес ще бъде слънчево. Ще има временни увеличения на облачността над

...
Днес ще бъде слънчево. Ще има временни увеличения на облачността над
Коментари Харесай

Слънцето се завръща край морето

Днес ще бъде слънчево. Ще има краткотрайни нараствания на облачността над източната половина от страната, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от север-североизток, сочат данните на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Максималните температури ще са сред 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг, в София към 21°. Атмосферното налягане ще е доста по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, който вечерта ще стихне. Максималните температури на въздуха ще са 16-19°, температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, над масивите в Източна България с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Сутринта ще е относително студено, а денем оптималната температура на 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра - към 5°.

В петък и събота ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Почти безшумно време. Температурите ще се покачват и през втория ден дневните в низините още веднъж ще доближат и надвишават 30°. Ще се покачат и минималните температури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР